València, la  capital de la Comunitat Valenciana, coneguda per l’orxata també presenta una gran varietat de gelateries on gaudir i poder refrescar-te en aquests dies on les temperatures alcancen xifres desmesurades. Des de les més tradicionals a les més innovadores, la ciutat ofereix gelats per a tots el gustos. 

A continuació, et deixem una proposta de les cinc millors gelateries de València. 

Gelateries Artesanes Llinares

Des de 1930 porta esta família produint gelats tradicionals i no tant tradicionals. Cassalla, gaspatxo o gin tònic són alguns dels seus sabors més especials. Per als menys moderns també es poden trobar els típics com la llet merengada o el gelat de xocolata. El seu èxit i innovació els va portar, fins i tot, a guanyar el primer premi en la XXIII edició del Concurs Internacional del Gelat Artesà. 

A més de l’elaboració dels gelats, en els seus locals establerts arreu de quasi tota la ciutat de València, també es poden comprar torrons. 

Podràs gaudir d’aquests gelats en: l’Arxiduc Carles 17, Plaça de la Reina 6, Avinguda Primero de Mayo, Humanista Mariner, Torrent, Via Sucronense 23 El Perelló i Les Palmeres (Sueca)

https://lh3.googleusercontent.com/0-4C60KmEjY8KfbgMgCsmYJX3BFhrTvAjo6ICPkiJNbGcxMgVz8uLKkpxtzGJ_8hSE4Sghe-RhPQhO957j95ywskgKd2RvkOKEegqBuK_MoN8Tu_01lPwQXLSiV_8sl2yoVLimPC

Glasol

Les huit gelateries establertes a València porten la tradició i el sabor per bandera. Amb ingredients naturals aconsegueixen un sabor autèntic sense colorants ni conservants. Cucurutxos i terrines, però també copes fetes al moment amb les combinació extraordinàries caracteritzen a aquesta gelateria. A més d’aquests dolços refrescants, els clientes poden delectar-se amb plats salats.  Una de les característiques d’aquesta gelateria és el repartiment a domicili, per gaudir dels gelats sense necessitat de moure’s del sofà.

Glasol es troba a l’ Avinguda Regne de València 22, carrer del Bon Orde, 19, aviguda de Blasco Ibáñez, 178, avinguda de França, 15, carrer de l’Orient, 1,

carrer Maestra Carmen Benages, 4, avinguda 1º de Maig 52 i al carrer Eugenia Viñes 117

Brustolon

Fundada per uns immigrants italians a 1935 ofereix més de 70 tipus de gelats artesanals durant tot l’any. Segons la temporada els sabors canvien: els trobem de fruita com la cirera, el pomelo, la pinya o el mango o  més tradicionals com la sttraciatella o la seua especialitat, el de pistatxo.

Podràs anar a tastar-los a l’avinguda Regne de València, número 10. De dilluns a diumenge en horari de 10 del matí a 1:30 de la matinada.  

La Romana

24 sabors artesans i ecològics ofereix aquesta gelateria diàriament. El amos, un matrimoni italià de Rimini han decidit portar la tradició del sabors dels gelats italians al centre de València.

L’elaboració dels gelats es realitza tots els dies, per lo tant, es tracta d’un producte fresc amb ingredients ecològics i productes locals i de temporada. A més de gelats, en els seus establiments també es pots gaudir d’un amplia carta de crepes i reposteria. 

Els establiments es troben al carrer Joaquin Costa, número 2 i a al carrer de Sant Vicent Màrtir, número 8.

Véneta

‘Premi al millor gelat d’España’. Això es el que es pot llegir a la façana d’aquesta gelateria que primer va obrir un local al Port de Sagunt i després es van establir a la capital amb dos locals més. A 2013 van aconseguir el premi que els fa sentit tant de orgull amb el seu famós gelat de ‘Galleta de la abuela’. El seu creador, Maurizio Melani, va voler tornar al passat rememorant els berenars de llet amb galetes que li feia la seua iaia quant era xicotet.

Però Véneta no es només aquest gelat, en aquesta gelateria es poden gaudir de una gran varietat dels sabors, entre els que destaca el de regalis, dònut, xufa, mora o cotó de sucre, elaborats de manera artesanal i amb els millors ingredients sense colorants ni conservants. 

Véneta es troba al Port de Sagunt a la avinguda Mediterrani, número 105 i a Valencia al Carrer del Cobertís dels Brodadors, número 8 i al Carrer de Ribera, número 7.