Saiti, premiat amb el guardó ‘Modo València ON’

El restaurant Saiti, de Vicente Patiño, ha rebut el premi al millor menú ‘Modo València On’ de la XXII edició, un guardó que reconeix l’ús del producte local, de proximitat i de temporada

El jurat, compost per experts gastrònoms, ha triat  aquest restaurant com a guanyador, després de realitzar un tast entre els menús dels tres finalistes: Saiti, Lienzo i el restaurant Levante de Benissanó. En la decisió del jurat, ha tingut molt de pes la tècnica utilitzada i el bon tractament del producte del Catàleg de Varietats Tradicions d’Interés Agrari del Banc de Llavors de la Conselleria d’Agricultura.

Els plats que han compost el menú guanyador han sigut: l’ostra valenciana, suc d’ensalada i pimentó en salmorra i la xirivía amb llima negra. Del menú que ha quedat en segon lloc, creat per la xef María José Martínez del restaurant Lienzo, els jutges han destacat els allets i fesol cuinats al fang amb pilpil de xufa i les postres de mel urbana, llima i yucutay. El tercer lloc ha sigut per al restaurant Levante de Benissanó, qui ha destacat pel guacamole de garrofó i parres i pel gelat de figues negres, elaborat tot això amb productes de la seua horta.