Ací et deixem una llista dels restaurants vegetarians i vegans més destacats de la ciutat de València.

Restaurant “Copenhagen”

El Restaurant Copenhagen és un local vegetarià situat en el cor del barri de Russafa. Aquest projecte naix de la idea de crear un aparador per a tots els públics amb l’objectiu de potenciar i donar a conéixer la gastronomia vegetariana i totes les seues possibilitats en un entorn modern i d’avantguarda. La carta de Copenhagen va variant però principalment s’ofereixen plats ovolactovegetarians i vegans amb opcions també per a celíacs, utilitzant sempre productes ecològics i artesanals. A més els clients poden triar l’opció de menú degustació per 20 euros o l’opció menú xiquets per als més menuts que no supera els 9 euros.

L’establiment es troba al carrer Literat Azorín, número 8, València.

Restaurant “Ana Eva”

El Restaurant Ana Eva és un establiment vegetarià amb més de trenta anys d’experiència, ofereix una cuina ovolactovegetariana i vegana de creació pròpia, sana i amb una dosi d’imaginació. L’elaboració dels seus plats és sempre a partir de productes frescos de mercat, tots ells cuinats al forn o al vapor per a conservar totes les seues propietats. Pel que fa a l’espai el restaurant compta amb dos menjadors, un interior i un exterior que es tracta d’un pati enjardinat on els clients poden gaudir del menjar en un entorn encantador. Disposa de dos menús, un diari per un preu d’11 euros i altre menú de cap de setmana per 17 euros.

Ana Eva es troba al carrer Túria, número 49, València.

Restaurant “La Lluna”

El Restaurant vegetarià La Lluna, obert des de l’any 1980, és el restaurant vegetarià i vegà més antic de València, no obstant no deixa de costat la modernitat, la imaginació i la fusió. La seua cuina es basa en la utilització d’ingredients seleccionats, intentant comprar sempre productes ecològics i de proximitat. Amb aquests elaboren plats saludables sense descurar el plaer i amb l’objectiu de gaudir dels sabors naturals. Pel que fa a l’oferta gastronòmica de l’establiment el client pot elegir entre tres menús diferents amb preus a l’abast de tots. El menú del dia per un preu de 8’50 euros, el menú de degustació per 19’90 euros i el menú de grups que s’ajusta a cada situació.

La Lluna es troba al carrer Sant Ramon, número 23, en el Barri del Carme, València.

Restaurant “Tastaolletes”

El Restaurant Tastaolletes va obrir les seues portes en 2002 com un dels primers restaurants vegetarians y vegans de València. La seua cuina destaca per la qualitat del menjar vegetarià casolà, elaborat amb productes de quilòmetre zero. Ací pots trobar olors i sabors de tot el món, que són un reflex de la diversitat dels cuiners que integren l’equip de treball del Tastaolletes amb influències de Mèxic, Àsia i del Mediterrani. Tots ells treballen per a oferir als seus clients una cuina sana, creativa i assequible.

L’establiment es situa en Na Jordana, a dos minuts del centre del Carme, l’IVAM o els jardins del Túria, és a dir on es concentra la major oferta d’oci de València. Es troba al carrer Salvador Giner, número 6, a València.

Restaurant “Aloha Vegan Delights”

El Restaurant Aloha Vegan Delights posa en valor la cuina vegana i d’elaboració artesana, i la matèria primera que utilitzen és preferentment local i ecològica. Es tracta d’un xicotet espai de Street Food, que ofereix una alimentació vegana i saludable en ple cor de la ciutat de València. Destaca pel fet que elaboren de manera artesanal cadascun dels seus plats, marinen el seitan, modelen les hamburgueses, creen les seus pròpies salses casolanes i molt més. A més, no pots enarten del Aloha sense tastar els pastissos artesans que elaboren amb farines integrals o el iogurt vegà al que li pots afegir els toppings que més t’agraden.

El local es troba al carrer dels Cavallers, número 45, València.