La Costa de Castelló, coneguda com a Costa d’Azahar, situada a la província de Castelló, està constituïda per uns 120 km de platges i cales, i limita al nord amb la Costa Daurada i al sud amb la Costa de València. La gastronomia Castelló, és molt variada gràcies a la privilegiada ubicació geogràfica de la regió que aporta a les taules dels seus restaurants excel·lents matèries primeres pel que fa a verdures, hortalisses i fruites; peixos frescos i mariscos; i especialitats de carn, caça i embotits. Es tracta d’un autèntic paradís gastronòmic. Nosaltres et portem una selecció dels millors restaurants on menjar a la Costa de Castelló.

Restaurant “Mediterráneo”

El Restaurant Mediterráneo està regentat des de fa més de 25 anys per tres germans Antonio (Metre), Víctor (Xef) i Sergi (Sommelier). Es tracta d’un projecte basat en la utilització de les tècniques més avantguardistes i les noves textures que actualment formen part de la cuina modera, amb presentacions innovadores i provocatives per sorprendre els paladars més exigents. Tot això, utilitzant sempre els productes que la Mar Mediterrània ens ofereix, peixos i mariscos de la més alta qualitat, així com verdures i llegums bàsics en una bona dieta mediterrània.

El Mediterráneo es troba al Passeig de Bonavista, número 46, al Grau de Castelló, Castelló.

Restaurant “Casa Jaime”

En el Restaurant Casa Jaime és possible menjar al costat del mediterrani mentre es degusta l’autèntica cuina de mar lligada a la tradició. En aquest establiment el punt fonamental de la cuina és només un, i és el producte. La carta s’adapta sempre al que el mercat i la llotja de Peníscola els ofereix diàriament per a aconseguir sempre la millor qualitat amb l’elaboració més tradicional. Una cuina autòctona i marinera amb picades d’ullet a altres cultures gastronòmiques.

Casa Jaime es troba a l’avinguda Papa Lluna, número 5, a Peníscola, Castelló.

Restaurant “El Penyal”

El Restaurant El Penyal és un establiment de tradició familiar obert des de 1982. Ubicat al costat del Castell del Papa Lluna, aquest local brinda als seues clients la possibilitat de gaudir d’una cuina mediterrània, tradicional i amb plats autòctons de la Ciutat en la Mar. La seua cuina destaca per la compra directa de peixos i mariscos que el restaurant El Penyal fa a la Confraria de Pescadors de Peníscola. Pel que fa a l’espai, compta amb un acollidor saló, dues terrasses exteriors amb aire mariner que donen als carrers del Barri antic i una terrassa-jardí més íntim.

El Penyal es troba al carrer Sants Màrtirs, número 22, a Peníscola, Castelló.

Restaurant “Atalaya”

El Restaurant Atalaya és el resultat de com veuen i senten la gastronomia, Alejandra i Emanuel una jove parella de cuiners. La seua cuina parteix de la tradició i el respecte pel producte més pròxim i de temporada, però portant-lo fins a l’avantguarda. Pel que fa a l’oferta gastronòmica proposen als clients tres maneres de gaudir la seua cuina: un menú més tradicional i d’aparent senzilla, un menú més atrevit i creatiu, i finalment una carta que ofereix plats amb picades d’ullet cap a Àsia i ànima mediterrània.

El Restaurant Atalaya es troba al carrer del Camí de L’Atall, 1A, Alcalà de Xivert, Castelló.

Restaurant “Opalo”

El Restaurant Opalo és un xicotet establiment d’origen francés situat en el cor d’Orpesa de mar, està obert des de 2016 i regentat per Carlos García i Silvia Mompó, tots dos de Vila-real. Ací els clients podran degustar plats com el steak tartar preparat a la vista del comensal, així com d’elaboracions tan especials com el rellom Wellington. Les seues especialitats són els peixos tant al forn com a la sal, així com tots els productes de la mar. A més aquest restaurant destaca pel seu ja famós rèmol a la mediterrània. La filosofia d’aquest establiment es basa en comprar un bon producte, donar-li un bon tractament i oferir un bon servei al client en sala.

El Restaurant Opalo es troba a la plaça Constitució, número 4, a Orpesa, Castelló.