Al sud de la ciutat de València, seguint la carretera CV-580 trobem una de les comarques amb millor gastronomia de la Comunitat Valenciana. Malgrat no ser notablement coneguda, hauria de ser un destí obligatori per als paladars valencians i de la resta del territori nacional. Parlem de la Canal de Navarrés

Els seus majors atractius gastronòmics són els formatges frescos artesanals, l’embotit artesanal, la forja i la fusta d’Énguera. Però per damunt de tot això es troba l’oli d’oliva que s’elabora en la majoria dels punts de la comarca.

Sempre és bon moment per a visitar-la. Encara que durant l’any hi ha diferents moments clau a causa de les celebracions religioses, paganes i gastronòmiques que se celebren en les seues terres. Les festes de Sant Antón, el tradicional incendi de fogueres o festes patronals com la de Xella al febrer, Bolbait just abans de la Setmana Santa o el Bicorb durant el mes de maig