La Paella de Fetge de Bou es una receta tradicional de divereses poblacions de L’Horta Nord com Alboraia, Almàssera, Meliana, Massamagrell, Borbotó o Tavernes Blanques entre altres.

Indicacions

0/ 0 passos fets
  1. El primer que realitzarem és la infusió de safrà. Com en aquest cas no tenim un caldo prèviament elaborat, el prepararem amb aigua. Piquem els brins de safrà amb l’ajuda d’un morter, i afegim en el mateix un got d’aigua que haurem calfat en el micro un minut i mig. Deixarem infusionant fins al moment d’incorporar la infusió a l’arròs.
  2. Col·loquem la paella en el foc i amb l’ajuda de l’oli l’anivellem bé. Encenem a foc suau perquè es vaja calfant l’oli.
  3. Afegim tota la carn trossejada i anem daurant.
  4. Incorporem l’all picat i donem unes voltes.
  5. Incorporarem el pebre roig però hem d’anar amb compte que no se’ns creme. Per a això incorporem el pebre roig en l’oli i seguidament la tomaca, així tallarem la cocció del pebre roig.
  6. Afegim els cigrons bullits i l’escarola bé neta.
  7. Anem ofegant suaument durant uns 10 minuts. Veurem com l’escarola que ens ocupava tota la paella se’ns va quedant en res.
  8. Afegim l’aigua i pugem el foc per a portar la nostra paella a ebullició.
  9. Una vegada està bullint, deixem a foc mitjà i que vaja fent el caldo amb els ingredients que hem incorporant.
  10. Quan ens quede més o menys la meitat de l’aigua que havíem posat, afegim l’arròs i la infusió de safrà.
  11. Rectifiquem de sal
  12. Deixarem coure l’arròs varietat Albufera uns 17 minuts. Els primers 6 a foc viu i la resta a foc suau.
  13. Passat aquest temps ja tindrem llista la nostra paella de fetge de bou, una paella una miqueta estranya per ingredients i perquè s’acostuma a no deixar seca del tot i que quede melosa, però que això no la fa menys exquisida. Esperem que us animeu a provar-la.