La gastronomia de la Costa d’Alacant, coneguda com la Costa Blanca es caracteritza pels seus arrossos, peixos i en general productes de la mar. Nosaltres et proposem una llista dels millors restaurants de la costa alacantina on podràs gaudir de l’autèntic arròs llevantí en totes les seues varietats elaborades a partir dels productes autòctons dels quan disposen i que són d’una altíssima qualitat.

Restaurant “Dàrsena”

El Restaurant Dàrsena obert des de 1961 ofereix els plats més representatius de la cuina llevantina. El principal actiu d’aquest espai culinari són els seus arrossos, a més d’una especial oferta de peixos i mariscos portats diàriament de les llotges més pròximes. El local està situat en la nova zona d’oci de la capital, la Marina Esportiva i ofereix al client diferents serveis com menjadors privats, barra, saló de banquets i un ampli menjador amb vista panoràmiques al port esportiu. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, actualment, disposa de dues opcions, d’una banda la carta del comedor, que inclou 23 arrossos de tota mena, melosos secs, de mar o de muntanya i els preus oscil·len entre els 15 i els 32 euros. I d’altra banda, els menús de grup per a grups de més de 12 persones, sol·licitats amb un mínim de 48 hores d’antelació.

El Dàrsena es troba al Moll Llevant, número 6, a Alacant.

Restaurant “Casa Julio”

El Restaurant Casa Julio considerat com a Ciutat de l’arròs d’Alacant, és a mig camí entre restaurant convencional i local de platja ofereix la possibilitat de gaudir de diferents receptes d’arròs amb els peus plens d’arena. Aquest establiment és de cuina Mediterrània basada en el saludable, on no falten les ensalades, peixos, mariscos, arrossos i postres casolanes. Disposen de tres menús diferents, un és el menú de la casa que està disponible tota la setmana i es basa en unes entrades variades de mariscos, fritades i ensalades, i el plat principal varia entre arrossos, peixos i carns, finalitzant amb un apetitós assortiment de pastissos. L’altra opció és el menú del dia disponibles de dilluns a divendres, a excepció dels dies festius, es compon de mariscos, ensalades, fritades i arrossos a triar, amb postres variades. Per últim, trobem el menú de celebracions, dissenyats per a les ocasions especials.

Es troba a l’avinguda de Niça, s/n., Sant Joan, Alacant.

Restaurant “La Perla de Xàbia”

El Restaurant La Perla de Xàbia va obrir les seues portes en 1984 com un modest negoci familiar en plena platja de l’Arenal, amb el Cap de Sant Antoni i el Montgó de fons. En aquests 35 anys s’ha convertit en una aposta per la cuina en la qual el producte fresc, local i de primera qualitat és l’eix principal, sent la tècnica únicament un recurs que contribueix a enaltir-lo. En aquest establiment són especialistes en paelles, arrossos i fideuà, un espai perfecte on gaudir dels sabors més genuïns de la Costa Blanca a un preu assequible que no supera els 30 euros.

El restaurant es troba a l’avinguda de la Llibertat, número 21, Local 2 a la platja de l’Arenal, Xàbia, Alacant.

Restaurant “El Faralló”

El Restaurant El Faralló de Dénia, dirigit per Xavier Alguacil i Júlia Lozano, la seua esposa, és un dels establiments més emblemàtics de la cuina local alacantina. Destaca pels seus característics arrossos, de capa fina i gra gruixut, com manen els cànons tradicionals. Entre les  seues especialitats estan la  versió millorada del clàssic a banda amb més ensopecs, o el de sépia i polp. A més aquest local és popular per la qualitat de les típiques gambes roges de Dénia.

Es troba situat a la vora de la mar al carrer Fènix, número 10, a Dénia, Alacant.

Restaurant “Daksa”

El Restaurant Daksa, situat a primera línia de platja en Sant Joan, no podia faltar en aquesta selecció. És un local que va obrir en l’any 2011, es tracta d’un projecte de vida creat per Jorge Fantoba, ajudat pel seu equip, i dirigint amb el seu germà xicotet Daniel Fantoba des dels fogons. L’establiment destaca per la qualitat dels seus arrossos i també per la contínua innovació pel que fa a l’elaboració d’aquest producte. A l’hora de triar un arròs, et pots decantar pels tradicionals arrossos del senyoret o a banda, però també et pots arriscar a tastar alguns més nous com per exemple l’arròs de perdiu amb fetge d’ànec que inclou la melositat del foia, o un amb tonyina i allioli de wasabi.

Daksa es troba a l’avinguda de Niça, número 22, a Alacant.