El litoral de la província de València, en el sud-est d’Espanya, és conegut per combinar els atractius de la mar Mediterrània amb una saborosa gastronomia, temperatures suaus i moltes hores de sol. Un dels menjars imprescindibles d’aquesta zona és sense dubte el seu arròs, especialment, la paella. Nosaltres et proposem una llista dels millors restaurants de la costa valenciana on podràs gaudir de l’autèntic arròs valencià en totes les seues varietats, des de la tradicional paella fins a arrossos elaborats amb marisc o amb la gran varietat de productes autòctons dels quan disposen.

Restaurant “Llar Roman”

El Restaurant Llar Roman obert des de 1973, ha treballat durant aquests 40 anys per evolucionar alhora que van sorgint noves tendències gastronòmiques però sempre mantenint l’essència de la cuina tradicional com la part fonamental de la seua identitat. Un espai perfecte amb la mar de fons on podràs gaudir dels millors arrossos de València, i de l’autèntica cuina mediterrània. A més d’arrossos disposen d’una gran varietat de carns, peixos i mariscos de primera qualitat. Cal destacar també que aquesta cuina està adaptada per a celíacs, ja que tenen productes sense glútens, com el safrà i el pebre roig, per a poder elaborar els plats tradicionals adaptats a tothom.

Llar Roman està obert tots els dies amb un horari de migdia, de dilluns a diumenge de 13.30 a 18.00, i altre de nit, divendres i dissabte de 20.00 a 01.00. El restaurant està situat a la carretera del Riu, número 258 a Pinedo, València.

Restaurant “La Marítima”

En el Restaurant La Marítima ens proposen gaudir de l’autèntica cuina mediterrània i de mercat amb una àmplia oferta en arrossos i peixos frescos que el client pot triar directament del taulell i que s’elaboren al forn de llenya. Pel que fa al local, compta amb un cuidat interiorisme inspirat en el paisatge tradicional de l’Horta Valenciana. A més té grans finestrals que recorren la dàrsena i permeten observar l’entrada i eixida dels velers i vaixells dels pescadors i de tota l’activitat nàutica de la Marina de València.

La Terrassa La Marítima es troba a la planta baixa de l’edifici Veles i Vents, vistes a la Marina de València, al carrer Moll de la Duana, s/n, a València.

Restaurant “Casa Salvador”

El Restaurant Casa Salvador és un lloc en el qual es respira la història de la gastronomia valenciana. Salvador Gascó i Conxa Ortega, els fundadors del restaurant, van obrir les seues portes per primera vegada el 10 d’abril de 1950. Coneguts des de llavors com la Catedral de l’Arròs perquè la seua especialitat són els arrossos i, especialment, la paella valenciana. En la carta trobem un total de 32 tipus diferents de paelles i arrossos, tots elaborats amb els productes típics de la gastronomia valenciana, ja que la filosofia del restaurant és la promoció dels aliments de quilòmetre zero. A més ofereixen una gran varietat de carn i peix a la brasa.

El local, gràcies a la gran terrassa recentment reformada, és un privilegiat balcó a la llacuna de l’Estany de Cullera, un paratge natural d’aigües salobres i obert a la mar, situat al sud de la desembocadura del riu Xúquer. Casa Salvador està situat a l’avinguda Estany, s/n, a Cullera, València.

Restaurant “Casa Carmina”

El Restaurant Casa Carmina és la continuació d’un projecte gastronòmic que van començar els pares de Maria José (Xef) i Carmen (Cap de Sala). Elles són ara les encarregades de continuar oferint productes de proximitat, frescos i de qualitat, la matèria primera amb la qual es treballa des que va obrir Casa Carmina l’any 1988. En aquest espai ubicat entre arrossars i a metres del parc natural de l’Albufera, podràs gaudir de la gastronomia valenciana més tradicional amb plats com l’arròs amb fesols i naps o l’all i pebre. A més d’una gran varietat d’arrossos, paelles o plats per a triar que ofereix la carta.

El restaurant considerat altra Catedral Valenciana de l’Arròs està obert de dimecres a diumenge de 13.30 a 18.00, situat al carrer Embarcador, número 4, al Saler, València.

Restaurant “Casa Carmela”

El Restaurant Casa Carmela és altre imprescindible d’aquesta llista. La paella cuinada amb el foc de la llenya és el seu plat fort, el tradicional de la casa, no obstant a la carta també trobem l’arròs del senyoret, de marisc pelat, la paella de llamàntol (canadenc o blau) o la de llagosta de la platja. A més de la típica fideuà amb marisc i rap trossejat. Tot de màxima qualitat i elaborat amb productes autòctons.

Casa Carmela està situat sobre Vila Carmen, una casa típica de la platja de València, construïda com a habitatge i hostaleria per la família Belenguer a principis del segle XX. Està enfront del passeig marítim de la Malvarrosa, al costat de la casa museu de Blasco Ibáñez. Carrer Isabel de Villena, número 155, València.