La província d’Alacant ens permet gaudir de les últimes tendències gastronòmiques. Tot a partir d’una mescla de tradició i innovació que no deixa indiferent a ningú i amb el producte local com clau de l’èxit. De vegades no és necessari viatjar per a desplaçar-se a altre lloc, viure experiències diferents o trobar nous sabors. Nosaltres et proposem una forma distinta de viatjar, en aquesta ocasió no cal desplaçar-se de la província. Tot el que falta és deixar fluir el sentit del gust i assaborir una nova forma de fer cuina. Per complir aquest objectiu presentem una selecció dels millors restaurants de cuina moderna que pots trobar a Alacant.

Restaurant “Belvedere”

El Restaurant Belvedere situat en el més alt de l’Hotel Madeira Centre de Benidorm ofereix el millor de la seua cuina creativa amb el skyline de protagonista. Kiko Lázaro, xef del restaurant, presenta als seus clients una experiència única en la qual fusiona la mar i la muntanya de la cuina mediterrània. Una combinació perfecta entre frescor i sofisticació.

La cuina compta amb una carta de mar i muntanya juntament amb dos menús degustació que seran tot una sorpresa per al paladar. A més, es pot gaudir diàriament en horari de menjar del nou esmorzar Belvedere i en dies festius de l’esmorzar del Xef. Per a acabar, un pis més a baix, es troba Planta20 Bar & Lounge una cocteleria que compta amb una terrassa mirador per a tocar els núvols. El restaurant està ubicat al carrer Esperanto, número 1, a Benidorm. En la planta 21 de l’Hotel Madeira Centre.

Restaurant “La Barra de César Anca”

La Barra de César Anca és un restaurant alacantí dinàmic i creatiu. Ací, el xef César Anca, amb més de 25 anys d’experiència ofereix una forma de tapejar diferent i innovadora. En cadascun dels seus plats evoca llocs i records que tenim o coneixem totes les persones, però al mateix temps suposa un viatge a la gastronomia més avantguardista del Mediterrani. Es tracta d’una cuina Mediterrània d’autor que treballa amb les últimes tèndencies grastronómiques però amb base en el receptari tradicional.

El restaurant compta amb diferents espais: una barra versàtil on es pot tapejar, i un saló íntim i acollidor on gaudir d’una cuina elaborada amb les millors matèries primeres pel xef César Anca. A més, disposa d’un reservat per a celebracions i grups, situat en la planta superior. Es troba junt a la Esplanada i el passeig del port, en el carrer Ojeda, número 1, a Alacant.

Restaurant “Pro-Bar”

Pro-Bar és un espai on la cuina sorprén pel fet de cuidar el que s’ha perdut, com per exemple les ganes de menjar una truita, unes creïlles o una tonyina ben fets. Carl i Dani els amos del restaurant, es van ajuntar amb la idea de renovar el que coneixem com el bar de tota la vida. Ho han aconseguit gràcies als seus plats que et transporten als sabors de sempre presentats de una manera diferent i moderna que mai deixa de sorprendre. En el seu web defineixen la seua filosofia de cuina com a “sabors de sempre llocs al dia”.

En quant a la carta, aquesta canvia contínuament però sempre respectant el producte i sense oblidar el bon fer. El local és més aviat informal, compta amb taules altes i una gran barra. Pro-Bar està ubicat al carrer Sant Diego, número 1, a Alacant.

Restaurant “Baeza & Rufete”

Restaurant Baeza & Rufete, amb referència en la Guia Michelin de l’any 2016. En aquest espai grastronòmic el xef Joaquín Baeza & Rufete, desenvolupa una cuina mediterrània elaborada amb productes alacantins i de temporada, el fil conductor de la qual són les varietats d’olis d’oliva i les herbes aromàtiques. Inclou dos ingredients que aporten gran singularitat als nostres plats, les algues i l’aigua de mar. Es tracta de l’expressió d’una cuina personal, que evoca els records de la seua infància i a la vegada incorpora un complex aprenentatge que connecta amb la realitat.

El restaurant ofereix difentes menús degustació, d’una banda el menú anomenta “Gastro Corto” amb un preu de 65 euros per persona. D’altra banda, l’anomenat “Gastro Largo” per 98 euros per persona. Es troba situat a l’avinguda Ansaldo, número 31, a Alacant.

Restaurant “Nou Manolín”

El Restaurant Nou Manolín obert desde 1971 aposta per seleccionar i treballar amb la millor matèria primera del mercat. D’aquesta manera s’ha convertit en un dels locals més populars de la ciutat d’Alacant. La seua cuina es mou entre la tradició i modernitat, posant en valor les verdures de l’horta valenciana i el marisc de la badia.

Pel que fa als menús que ofereix, el restaurant compta amb diferents propostes disponibles per a grups de més de 8 persones i amb prèvia reserva. Aquest son el ménu picoteo, el menú fins a 20 persones, menú fins a 40 persones i menú fins a 90 persones, que no superen els 60 euros per comensal. Es troba ubicat al carrer Villegas, número 3, a Alacant.