Et proposem una llista dels millors forns i pastisseries de la província de València. Una mescla de tradició i innovació per no deixar indiferent a ningú. Tota tendència gastronòmica va lligada a un espai i un temps en concret, aquests establiments han sabut adaptar els seues productes a les corrents més avantguardistes però sense perdre la esència i el sabor que els caracteritza. Sempre posant en valor l’elaboració artesanal que és precisament el seu segell de qualitat.

Forn-Pastisseria “María Velarte”

El Forn-Pastisseria María Velarte és un dels més coneguts de tota la província. Es tracta d’un forn tradicional i artesà fundat en 1878 en la localitat valenciana de Castellar-Oliveral . Des de la seua creació ha anat evolucionat amb els temps, però sempre destacant en gran manera per especialitzar-se en productes típics i característics de la societat valenciana. Aquest compta amb el distintiu oficial Forn Tradicional atorgat per la Confederació de Forners de la Comunitat Valenciana, que determina que el procés d’elaboració del pa és totalment artesanal.

Més de 130 anys de treball avalen la qualitat del seu treball que destaca per la conservació completa dels sabors i els aromes propis dels productes tradicionals. No obstant això, en Velarte també aposten per seguir les noves tendències gastronòmiques com la producció de massa mare i farines de primera qualitat de diferents varietats com l’espelta, el camut o el ségol.

Forn-Pastisseria “San Antonio”

El Forn-Pastisseria San Antonio també posa en valor l’elaboració artesanal dels seus productes. Des de la seua apertura el forn de la família Regalado Cabrera s’ha caracteritzat per la seua qualitat, donant rellevància a la matèria prima amb la qual treballen. Es troba dins de la Ruta del Bon Pa d’Espanya 2019, però també destaca per la varietat de productes que elabora en matèria de bolleria i pastisseria. La distinció principal d’aquest establiment és l’aposta per la mà d’obra especialitzada, i com a garantía d’èxit s’ofereix formació a tot l’equip. A més, a l’estiu ofereixen una àmplia varietat de gelats que segueixen les tèndencies més avanguardistes de tot el món.

El Forn-Pastisseria Sant Antonio es troba en la localitat de Sant Antoni de Benageber, al carrer Túria número 4, a uns 15 minuts del centre de València.

Forn “Vicente Raimundo”

El Forn Vicente Raimundo obert des de 1920 és un dels més populars de la ciutat de València. En aquest establiment centenari es pot gaudir de productes totalment artesans d’elaboració diària amb ingredients de primera qualitat. L’especialitat d’aquest forn són els dolços típicament valencians, que elaborats amb receptes artesanals heretades del passat, conserven l’autèntic sabor de la nostra terra. Altre dels seus majors atractius, és la gran varietat de pans especials que tenen així com la quantitat de pastissets, dolços i salats, amb farciments molt diversos que s’ofereixen.

L’establiment es troba en el carrer Ángel Guimerá, número 58 a València.

Forn “La Tahona del Abuelo”

La Tahona del Abuelo amb més d’un segle d’història, és també un dels forns més destacats de València. Es tracta d’un forn tradicional situat en el Cabanyal des de 1886, un dels comerços més antics del barri i de tota la ciutat. Antigament aquest establiment es coneixia com el Forn de l’Avi i des de els seus principis és un referent per l’elabolació de pa artesà i de qualitat, a més compta amb una àmplia varietat de brioixeria, pastes casolanes, salat, pastes fullades, pastissets i pastissos. La calitat d’aquests productes va lligada directament al treball diari que realitzen en els seus obradors del Cabanyal i del Xúquer.

La Tahona del Abuelo disposa de diversos locals repartits per tota la ciutat de València, amb botiga en El Cabanyal, carrer de Los Angeles, 84. També és troba al carrer Conde d’Alaquàs, 1. Així com en plaça d’Espanya, 1, i en el Mercat Central, llotges 180/181.

Forn “San Bartolomé”

No podem oblidar el Forn San Bartolomé, una fleca familiar que destaca per la qualitat i la perfecció en la elaboració dels seus productes. La filosofia d’aquest forn es centra l’elaboració del gènere basada en el treball tradicional per tal aconseguir una alta qualitat però sense deixar de costat les noves tecnologies que els permeten millorar contínuament. El producte estrela és el pa, el mestre forner Jesus Machí el posa al límit, introduint en el seu interior productes com el plàncton o la castanya, però sempre mantenint la seua essència i sabor. De esta manera, l’establiment ofereix una àmplia gamma de productes que van des del més tradicional fins al més innovador.

El Forn San Bartolomé disposa diversos establiments a la ciutat. D’una banda, es troba al carrer del Duc de Calàbria, s/n, d’altra banda al cèntric Barri del Carme, plaça Tossal, número 6, València.