La província de Castelló ens permet gaudir de les tendències gastronòmiques més avantguardistes. De vegades no és necessari viatjar per a desplaçar-se a altre lloc, viure experiències diferents o trobar nous sabors. Nosaltres et proposem una forma distinta de viatjar, en aquesta ocasió no cal desplaçar-se de la província. Tot el que falta és deixar fluir el sentit del gust i assaborir una nova forma de fer cuina. Per complir aquest objectiu presentem una selecció dels millors restaurants de cuina moderna que pots trobar a Castelló.

Cal Paradís Restaurant

Cal Paradís és un referent de la cuina moderna a Castelló. El restaurant del xef Miguel Barrera que compta amb una Estrela Michelin i dos Sols de Repsol, tracta de posar en valor els recursos de la nostra terra. Per això la seua cuina és elaborada amb productes de quilòmetre zero, amb els quals creen una carta moderna i creativa, plena de sabors que tots reconeixem. Aquest espai va obrir a mitjan primera dècada del segle XX i des de llavors no ha deixat de créixer, actualment el restaurant disposa fins i tot d’un hort ecològic propi.

Pel que fa al menú que ofereixen no és tancat ni estàtic, sinó que sempre està canviant amb l’objectiu d’adaptar el sabor dels seus plats als productes de temporada. El preu dels menús oscil·la entre els 50 i els 130 euros depenent de l’elecció del client. El restaurant es troba en l’Avinguda Vilafranca, número 30 a la Vall d’Alba, Castelló.

Raúl Resino Restaurant

Un altre espai gastronòmic de referència en la província de Castelló és el Restaurant Raúl Resino amb una Estrela Michelin. Es tracta d’un estil de cuina propi que té com a base la cuina tradicional de la zona, exclusivament el peix i el marisc que actualitzen amb tècniques d’avantguarda, on el producte autòcton sempre és el protagonista. Per això el fet que treballen amb les llotges de la zona i els horts de voltant.

En aquest restaurant gastronòmic de 30 comensals es treballa sense carta. Tenen dos menús gastronòmics que van canviant cada dos mesos i es realitzen exclusivament amb producte del terreny. El preu d’aquests oscil·la entre els 35 i els 75 euros. L’espai està ubicat al carrer d’Alacant número 2 a Benicarló, Castelló.

Restaurant Sopa de Lletres

El Restaurant Sopa de Lletres ofereix una gastronomia contemporània basada en la tradició i la cuina mediterrània. La seua carta està basada en la cuina tradicional i de temporada, no obstant compta amb un toc actual, que transmet la seua particular manera d’entendre la cuina i que posa en pràctica les tendències gastronòmiques més avantguardistes. El gaspatxo de remolatxa amb caviar de tòfona, el tac de bacallà confitat amb parmentier de carabassa i verdures en tempura o el tradicional arròs a la llauna, són algunes de les seues propostes. A més, per als més golosos res com la seua particular transició al món dolç.

Respecte a l’espai, el restaurant aposta per un ambient acollidor i una decoració de disseny que no deixa indifirent a ningú. Està situat a la plaça Bucarest, número 3 a la ciutat de Castelló.

Flote Restaurant

Flote Restaurant és altre espai gastronòmic que no pot faltar en aquesta selecció. Des de el restaurant es proposa als clients gaudir d’una nova experiència gastronòmica sense eixir de la ciutat de Castelló. Cuina creativa per a sorprendre els 5 sentits i provar noves combinacions de sabors amb una cuidada selecció de productes frescos de temporada, sempre posant en valor els recursos del mediterrani.

La carta compta amb entrants gelats i calents, carn, peix, pasta, arrossos i inclòs hamburgueses, tots els plats a un preu molt asequible ja que no superen els 15 euros. El restaurant es troba ubicat al carrer Navarra, número 58, Castelló.

Restaurant Daulán

El Restaurant Daulán situat a Morella és l’últim d’aquesta selecció. Daulán compta amb el reconeiximent Big Gourmand de Michelin i un Sol de Repsol. Es tracta d’un xicotet però cuidat menjador obert des de l’any 2007, que intenta oferir al client una cuina tradicional amb detalls, cuidades carns, bons peixos i unes postres elaborades amb tècniques modernes. A més disposa d’un celler amb 70 referències de 18 denominacions d’origen. Una mescla de tradició local i modernitat que s’adapta al gust de tothom.

El restaurant ofereix una carta oberta i dos tipus de menús, un de degustació de la trufa (55 euros) i altre anomenat Daulán (33,50 euros). Està ubicat al carreró Cárcel, número 4 a la localitat de Morella, Castelló.