La bajoca farcida és una recepta típica de la gastronomia alcoiana i del seu voltant. El pimentó farcit, con coneguda com pebrera farcida a la zona, amaga el tresor de la terra valenciana al seu interior: l’arròs. L’aroma i, sobretot, el gust al descobrir que hi ha al interior del pebre tan sols pot ser descrit per aquell que se’l emporta a la boca. Una recepta que, tot i la seua facilitat, té un sabor únic i inigualable. Al Caragol d’Alcoi podràs tastar-los i descobrir un plat que és l’orgull de tot un poble.

Indicacions

0/ 0 passos fets
  1. Obrir la part de dalt de la pebrera i netejar-la. Ha de quedar oberta, però que la part tallada puga servir de tapadora. Sofregir l’all i retirar-lo per donar entrada als elements càrnics. Daurar la carn utilitzant (Aquest restaurant utilitza la tècnica de la reacció Maillard per un millor resultat). Afegir el pimentó, l’orenga i rectificar de sal. Afegir la tomaca i, a continuació l’all sofregit i picat amb anterioritat.
  2. Afegir un fons blanc per separar els sucres de la paella. Agregar l’arròs i el safrà.
  3. Extraure tot del foc, introduir-ho dins del pebre i tapar-lo. Enrotllar la pebrera en paper d’alumini i cuinar-la al vapor durant 30 minuts. Una vegada fora de l’alumini, s’introduirà al forn uns 45 minuts més a 180ºC. Una vegada fora, a El Caragol li donen el seu punt de foc a la capa exterior de la pebrera, bajoca o pimentó.