La cuina tradicional de Benassal, per les característiques agropecuàries de la zona, te com a base les carns i els productes agrícoles de secà, raó per la qual solen ser plats “contundents” en calories i en sabor.
El Tombet és el plat típic d’esta localitat de L’Alt Maestrat que és costum menjar, especialment, el dia de la romeria de Sant Cristòfol.

Indicacions

0/ 0 passos fets
  1. Llavar els caragols amb aigua abundant i coure’ls a foc lent amb una branqueta de romer i timó. Quan estiguen “enganyats”, llevar del foc i reservar.
  2. Fregir la carn en una cassola de fang fins que estiga ben daurada i retirar-la. En el mateix oli sofregir la ceba, la cabeça d’alls, la fulla de llorer i l’ametla.
  3. Quan estiga a punt, introduïm la carn i els caragols i afegim un poc del brou dels caragols (només si són blancs). Es va fent a foc lent, durant una hora aproximadament, sacsant la cassola sense remoure fins que la carn estiga a punt.
  4. Hi ha gent que afegeix al final una picada d’all i julivert però en esta recepta no cal, ja que s’ha sofregit una cabeça d’alls.
  5. Una altra possibilitat és posar una culleradeta d’allioli, però quan el tombet ja està fet, i se li fan dos tombs abans de traure’l del foc.

 

Recepta extreta del blog Castelló en Ruta