La coca que es prepara a Xàbia, tal com va comentar Xisco, cuiner del Bar Montgó, “s’utilitza com a excusa per a ajuntar-se i fer comboi”. “Poques vegades ho fa una persona sola a casa, si no que sempre es fan amb una bona companyia”, afegia. A més, és típic acompanyar-les amb raïm. Es poden fer coquetes de quasi qualsevol cosa, inclús de mel o xocolate per a postres, però les més habituals són salades i de: Tomacat (esgarradet amb tomaca), pèsols i ceba, espinacs amb all, ceba i pimentó, anxoves, embotits diversos. Al Bar Montgó es poden tastar també amb formatge de cabra, ou i pernil o ceba amb anxoves.

Indicacions

0/ 0 passos fets
  1. Per a la massa cal barrejar la farina, el rent, la sal, l’oli i l’aigua temperada fins que tinga una consistència homogènia.
  2. Amb la massa preparada es fan boletes al gust, des del 30 gr per a una coqueta d’aperitiu, fins als 100 grams d’una coca per al dinar.
  3. Cada bola es deixa reposar tapada per un drap que no deixe fils fins que doblega el seu volum, i ja estaria la massa bona.
  4. Es xafa fins que quede ben fineta i fiquem damunt el companatge elegit.
  5. Per últim, es posa oli d’oliva en la safata del forn, i s’introduïxen a temperatura màxima al voltant de 6 minuts.