Al voltant de 30.000 persones han acudit a la quarta festa del “Tastarròs” organitzada per la D.O d’Arròs de València en la Plaça de l’Ajuntament, una proposta “plenament consolidada” en la qual han participat 25 restaurants locals amb diverses receptes per a aquest aliment.

Les jornades van arrancar aquest dissabte amb el ‘Tastarròs de les Comarques’, en el qual restaurants de diferents comarques van donar a conéixer algunes de “les receptes més arrelades”. Aquest diumenge han continuat en el seu vessant “més gastronòmic i festiu” gràcies al ‘Tastarròs de la Creativitat’, segons han informat organització.

La cita ha reunit 25 restauradors locals i ha comptat amb activitats de tota mena, des de showcookings amb cuiners “de renom”, a la designació de Kiko Lázaro com a ‘Arrosser del Futur’, passant per una exposició de barques de l’Albufera o un ‘sequer’ urbà, que ha mostrat com s’assequen 10.000 quilos d’aquest producte amb l’ajuda d’animals i utensilis tradicionals.

L’acte ha comptat també amb la presència d’autoritats de l’Ajuntament com la regidora d’Agricultura, Consol Castillo, i durant el mateix s’han pogut “degustar a preus populars plats tan curiosos com un arròs de sèpia, gambes i carxofes, o un altre melós d’ànec i “rojet” amb hummus de garrofó i xips de remolatxa”, han apuntat.

Calculen que han repartit unes 20.000 racions entre tots els assistents, per a les quals s’han utilitzat “unes vaixelles compostables en un clara reafirmació dels organitzadors amb la causa mediambiental”.

Mitjançant aquesta iniciativa gastronòmica i lúdica, la D.O. Arròs de València “ret homenatge a un dels ingredients més preuats en la dieta mediterrània, alhora que propaga la cultura autòctona entre diferents generacions”.